emotionele klachten

 

Gezond en fit

Stress is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Er zijn ontelbare situaties die stress kunnen veroorzaken: een hoge werkdruk of het overlijden van een naaste. Wanneer een stressvolle situatie te lang duurt of meerdere stressvolle situaties volgen elkaar op, dan heeft het lichaam geen tijd om zich te herstellen.

 

U voelt zich minder fit en veel gehoorde klachten zijn dan ook vaak lichamelijk. Maar naast deze lichamelijke klachten kunnen ook psychische klachten zich voordoen zoals stemmingswisselingen, huilbuien of u bent snel geïrriteerd.

 

Stress

Stress is eigenlijk gewoon spanning. Iets dat iedereen nodig heeft om te kunnen functioneren. Wanneer er teveel spanning aanwezig is, leidt dit tot klachten. Vaak wordt dit aangeduid met "stress".

 

Hart en stress meting

Wij werken met de Varicor, hart & stress meting. Varicor is een meetsysteem waarmee de toestand van het autonome zenuwstelsel vastgesteld kan worden. We verbinden het systeem door middel van een band om uw bovenlichaam. De meting geeft aan hoeveel stress er in het lichaam zit en hoe vol of leeg de accu is. De behandeling zelf is aangenaam en ontspannend. De behandelend therapeut neemt met u de uitslag aan de hand van de grafieken door en stelt samen met u een behandelplan op.

Lichaam en geest in balans

Omdat stress zowel met lichamelijk als psychische klachten gepaard kan gaan, kunnen zich stemmingswisselingen, huilbuien of irritaties voordoen. Onze psychosociaal therapeut Leonie kan u hierbij helpen.

 

Hart en stress meting - extra informatie

Voor een hart en stress meting heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts. Een vergoeding voor deze therapie is mogelijk vanuit uw aanvullende zorgverzekering, dit gaat niet van uw eigen risico af. Onze therapeuten zijn aangesloten bij de RBCZ, VBAG en NFG. Meer informatie hierover vindt u op vergoedingen.

 

Contact met Orthokliniek Oost over de behandeling