Darmspoeling

(Colonhydrotherapie)

 

Waarom darmspoeling?

80 % van een goede weerstand van het lichaam wordt bepaald door goed functionerende darmen. Hoge darmspoeling is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte met gezuiverd water wordt behandeld. Het onttrekt de gifstoffen waardoor klachten verminderen en energie aan het lichaam teruggegeven wordt. Er zijn zelfs aanwijzingen dat er een mogelijke directe relatie is tussen de conditie van je darmen en van de hersenen. Al deze processen in je lichaam moeten steeds met elkaar samenwerken, vandaar dat het goed is je darmen te beschermen en te onderhouden.

 

Een goede darmfunctie is essentieel voor een goede gezondheid!

 

Hoge darmspoeling - de behandeling

De behandeling werkt als volgt: gefilterd water op een aangename temperatuur van ongeveer 38ºC gaat met een lichte, niet waarneembare druk de dikke darm in. Op het moment dat de natuurlijke peristaltische darmbeweging op gang komt, gaat al het water via een gesloten systeem uit de dikke darm. Door de buik te masseren, laat het aangekoekte materiaal de darmwand los en verlaat samen met het water de dikke darm. Therapeutisch is het een eenvoudige en  goede manier om snel een teveel aan afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Wil je meer informatie over deze behandeling? Bekijk dan onze pagina over Colon Hydrotherapie

 

Hoe krijg ik een goede weerstand? 

80 % van een goede weerstand van het lichaam wordt bepaald door goed functionerende darmen. Het darmkanaal werkt optimaal bij een gezonde levensstijl, zoals het eten van vezelrijke voeding zoals groenten, fruit en peulvruchten, veel drinken (het liefst veel water), dagelijks voldoende lichaamsbeweging -bij voorkeur in de frisse buitenlucht- en voldoende rust en slaap.

Ziekte kan ontstaan doordat veel mensen een ongezonde levensstijl hebben. Stress, ongezonde voeding met veel ongezonde zuren en vetten, eiwitten en geraffineerde suikers, roken, alcohol, toxines zoals koffie, drugs, slaapgebrek, bepaalde medicijnen zoals antibiotica, penicilline,  en gebrek aan beweging zijn factoren die niet ten goede komen aan de gezondheid. Deze ongezonde factoren kunnen de oorzaak zijn van niet goed functionerende darmen, die problemen krijgen met het uitscheiden van afvalstoffen. Hierdoor hopen er zich in de plooien van de darmen afvalstoffen op. Dit leidt tot de vorming van schadelijke gifstoffen, die via de darmwand in de bloedbaan terecht komen. Ook kunnen er, als gevolg van de gifstoffen, al dan niet levensbedreigende poliepen en tumoren in de darmen gevormd worden

 

Voordelen van een darmspoeling tijdens afvallen

Veel mensen hebben last van overgewicht. Tussen de 3 en 17 kilo aan aangekoekt materiaal kan aan de darmwand vastzitten. Een goede behandeling kan veel van deze overtollige kilo’s weghalen en daarmee ook het gevoel van een opgeblazen buik wegnemen. Tevens worden andere organen gereinigd, omdat ieder gedeelte van de dikke darm een orgaan vertegenwoordigt.

Colonhydrotherapie - extra informatie

Voor een colonhydro behandeling heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts. Een vergoeding voor deze therapie is mogelijk vanuit uw aanvullende zorgverzekering, dit gaat niet van uw eigen risico af. Onze therapeuten zijn aangesloten bij de RBCZ, en VBAG. Meer informatie hierover vindt u op vergoedingen.  De kosten van deze behandeling zijn €95,00.