Veel gestelde vragen

 

Afvallen brengt soms vragen met zich mee.  

 

Wij hebben voor u de meest gestelde vragen tijdens het afvallen op een rijtje gezet. Mocht uw vraag er niet tussen zitten neem dan gerust contact op met een van onze therapeuten. 

Veel gestelde vragen - Orthokliniek Oost

Ik word licht in mijn hoofd?

Schommelende bloedsuikerspiegel is vaak de oorzaak van licht worden in het hoofd, klamme handen, trillerigheid. Wanneer u dit hebt moet u iets meer eten dan in het dagmenu staat voorgeschreven. Neem een appel of sinaasappel of cracker extra. Dit kan ook tijdens sporten gebeuren; neem dus iets extra’s mee. Als u hier geen last van hebt dan kunt u zich gewoon aan het dieet houden.
 
Ik heb last van hoofdpijn, hoe kan dit?
Sommige mensen krijgen hoofdpijn, dit kan ontstaan omdat er uit de vetcellen die opengebroken worden afvalstoffen vrijkomen. Dit is een normaal proces, maar ook heel vervelend, u kunt dit voorkomen door veel te drinken en het nemen van een goede Multi vitamine. Voor verdere vragen hierover kunt u terecht bij uw therapeut of verkooppunt.
 
Waarom moeten we vitamine nemen, we eten toch al fruit en groente?
In fruit en groente zitten veel minder vitamine en mineralen dan vroeger. Door de bio-industrie is de grond veel schraler geworden en kan de plant veel minder opnemen.

Is cosmetica toegestaan?
Oogmake-up en lipstick/gloss zijn toegestaan, evenals een vetvrije crème. Crèmes moeten in ieder geval op hydra/ aqua basis zijn. Als advies geven wij u de Aloë vera dagcrème of aloë vera bodygel.
 
Is deodorant toegestaan?
Deze is toegestaan mits deze een spuitbus of spray is (maar niet van het merk Dove).
 
Mag ik lightdrank gebruiken?
Ja ,tijdens het dieet mag u light drank en limo light gebruiken. Let wel:lightdranken bevatten kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam.
 
Mag ik suikervrije kauwgom?
Nee,suikervrije kauwgom bevat vet!
 
Mogen groente uit blik of pot?
Aan conserven zijn vaak suikers of vet toegediend. Tijdens de kuur moet alles vers of uit de diepvries. Dus geen spinazie á la crème of rode kool met appel. U zult merken dat u veel verse "pure” producten gaat gebruiken en het is natuurlijk beter dit te blijven doen.
 
Mag ik koffiemelk gebruiken?
Nee koffiemelk is niet toegestaan, u mag per dag 2 eetlepels magere melk.
 
Mag de citroen ook uit flesjes?
Nee, dit is niet toegestaan, u kunt het beste meerdere verse citroenen uitpersen, deze invriezen als ijsblokjes. Mocht u problemen hebben met de citroen, dan kunt u er ook voor kiezen om Appelazijn te gaan gebruiken, te bestellen in onze webshop.
 
Mag ik doucheschuim gebruiken?
Ja. Het is aan te raden voor het douchen de huid droog te borstelen;hierdoor zult u dode huidcellen verliezen. Borstel hierbij altijd in de richting van uw hart. Daarna wisselend warm en koud douchen. Dit stimuleert de doorbloeding en helpt tevens de afvalstoffen sneller te verwijderen.
 
Ik sta al drie dagen stil wat kan ik hieraan doen?
wanneer u 3 dagen achter elkaar geen gewichtsdaling heeft geconstateerd, kunt u kiezen voor een appel dag, verdeel over de dag 5 grote of 6 kleine appels. Wel mag u 's avonds 100 gram vlees met groente eten. De vetstofwisseling wordt hierdoor doorbroken en het gewicht zal verder dalen.